Inramningar

Inramningar sker med stor passion och engagemang för yrket och det märks på resultatet.
Materialet som rekommendras är i första hand av museumkvalitet för att bevara det som ramas in.
Utifrån egen erfarenhet och kundens önskemål så väljs ram, passepartout och glas. Apropå glas så används endast antireflexbehandlat glas för bästa resultat.
Det finns mängder av ramar att välja på, från enkla träfärgade till stora pampiga guldramar och förgyllda ramar med äkta guld.

*Bild på ekram med valnötskex och objektinramning av biljetter och trumpinnar, handgjord mörk trappram med hela hörn.

Passepartout

Passepartouter skärs med världens bästa passepartout-maskin, Gunnar Aiox XL.
En viktig del vid inramning av akvarellmålningar och tryck. Rektanglar, ovaler, cirklar och andra former kan skäras, det är bara fantasin som sätter gränserna.
Passepartout-kartongerna som används är mellan 1,5-3,0 mm tjocka och finns i en uppsjö olika färger och material.
Det är endast Martins Inramningar & Prints och Nationalmuseet som har en sådan maskin i Sverige. Jag har dock den större modellen. 

Tre fotografier som jag ramat in med äkta valnötsramar. Först har jag sågat ner listerna till exakta mått. Sedan satt ihop listerna till ramar som jag slipat med olika grader av fint sandpapper. Och pricken över iet är hårdvaxolja och en keramisk yta. Det ger ett fint djup och en fin lyster. Den keramiska ytan har uv-skydd som motverkar blekning av tonen i träet.

Här till vänster ligger tre stycken färdiga inramningar som är klara för att hämtas upp av kunden. Innan dom lämnas ut så sätts blå skumhörn fast och ramen plastas för extra säkerhet vid transport.

Transparenta blåa akrylbokstäver som är inramade svävande i en svart lådram med antireflexbehandlat akrylglas som har 99% uv-skydd.

Åk till toppen